Açıklaması Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı koca direnç gösterirler ve yangının öteki alanlara yayılmasını önlemek yürekin mutasavvertır.

Yangın merdiveni yönetmeliği ikaznca merdivenlerin yöntem ve başka özellikleriyle müşterek konumlandırılması müstelzim yerler ortaya konmuşdolaşma.

Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın yerinde insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Dairesel tasar çizim, ayak izini en aza indirirken cömert amudi harekete destur verir ve bu da onu hem ikametgâh hem de ticari binalar ciğerin kılgısal bir intihap haline getirir.

Yangın Kapısı Kilidi bapnın spontane kapanması ile yanında devreye giren, ısı ve esrarın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı sıkı sıkıya kapanmaktadır.

Yangın bapları kullanım yerına nazaran, rengine gereğince evet da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan manken sınıflandırması aşağıdaki gibidir

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı ekseriyetle 60 zaman, B klası bir yangın kapısı ise 30 dakika süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ucuz yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.

Yangın merdiveni ile alakalı yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çkırmızıışmalarında yangın merdiveni standartları da temel alınır.

Yangın kapılarının kullanıldığı ikametgâh ve iş yerlerinde 50 kişiden bir küme âdemoğlu evetşıyor ise yangın bapsı gidiş veçheüne esaslı açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması katkısızlanabilir.

120 zaman dayanikli yangin baplarını ürkü barlı ya da ürkü barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Binanın deruninden zirya selim inen betonarme merdivenler dışında, bina haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok pıtrak katlaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak denetleme altına düzenınmasına yardımcı Yangın Kapısı olur ve yangının özge bölümlere yayılmasını engelleyerek dirilik kaybını ve maddi hasarı minimize fiyat.

Report this wiki page